TONER AV TANKER

Øl, akevitt og julebordssex! Velkommen til utroskapens høysesong

Dagbladet er virkelig den ukronede mester av dårlige sex-artikler… Den artikkelen jeg har i tankene i dag er ikke ny. Den ble publisert 29. oktober.

I følge Dagbladet er julebordsesongen synonymt med sesong for utroskap. Og for en gangs skyld så er jeg ikke i tvil om at de har rett. Ikke det at jeg forstår hvorfor det er slik, men de har nok helt rett i det. Dessverre!

«- Når stemningen er god, du har et godt øye til en kollega, og det drikkes alkohol, er faren stor for at du går for langt. Mange tøyer strikken lenger enn de hadde tenkt — og angrer etterpå, sier Frode Thuen, samlivsterapeut og professor i psykologi ved Høgskolen i Bergen. «

Thuen vet nok hva han prater om. For er det en ting som er sikkert så er det at nordmenn og alkohol er en dårli kombo! Se bare på Charterfeber. Vi nordmenn oppfører oss som idioter når vi drikker. Her skal det nemlig drekkas med begge hender! Og når man har litt alkohol innabords, så er det jo lov til å være litt vill og gæ’ærn. Er det ikke? Det synes nemlig å være den gjengse holdningen…

Men her stopper enigheten med Thuen….

«- Går du i juleselskap uten å ha beredskapen ute, er risikoen større for at du havner i en situasjon du ikke burde vært i. Tenk derfor gjennom om du er villig til å ta de konsekvensene som kan oppstå både hjemme og på jobb hvis du er utro på julebordet»

Jeg lurer virkelig på om jeg har misforstått noe… For slik jeg leser dette utsagnet fra Thuen, så virker det som om ALLE er kapable til å være utro på julebordet hvis man ikke har tenkt gjennom konsekvensene av utroskap først… Er det bare meg?

Ærlig talt! Jeg har aldri tenkt så veldig på akkurat dette. Og jeg har ingen planer om å legge noen beredskapsplan før jeg skal på årets julebord heller. Kjære Thuen, betyr det at jeg kommer til å være utro? Jeg er oppetter ørene forelsket i min kjære. Tenker på han konstant. Men, det er kanskje ikke nok? Må jeg ha beredskapsplan? Selv om det er uaktuelt for meg å være utro?

Det hjelper ikke hvor mange komplimenter kopi-Lars velter ut av seg mens han prøver å by opp til dans. Trusene forblir på! Ja, det forblir faktisk ikke bare på, men også knusk tørre. Heller ikke hunken sekretær-Ola får trusen til å falle der han lirer av seg ene sjekkereplikken etter den andre. Jeg har garantert hørt dem alle fra før. Sleiken med wet look og den rosa skjorta fungerer ikke som glidemiddel her i gården i alle fall. Og selv om slaske-Petter med den nyinnkjøpte røde penisforlengeren av en sportsbil skulle finne på å kjøre meg hjem, så kjenner trusene sin plass. Jeg er ikke den som blir mo i knærne av å høre hvor mange nuller det er i kjøpesummen. Sannsynligvis hadde det gitt han større tilfredsstillelse ved å gni snoppen langs bilens skinnseter enn å penetrere meg uansett. Så da ser ikke jeg noen grunn til å frata han den gleden.

Bildet er fra Adressa

Dagbladet kommer med noen velmenende råd til nordmenn før julebordsesongen setter inn!

Dette bør du tenke på:

1. Bli enige om hvilke grenser dere har for flørting ute.
2. Styr unna flørting med erotisk motiv hvis du vil beholde samlivspartneren.
3. Ha med deg partneren i hodet, når du er ute alene.
4. Hemmelighold rundt mobilen skaper uro i det faste forholdet.
5. Ikke velt din egen utrygghet over på partneren.
6. Har du liten selvtillit, og er sjalu fordi den andre skal på julebord, så ikke nekt ham eller henne å gå — rydd heller opp i egen trygghet.
7. Ikke hold partneren i bånd (bur), det øker faren for utroskap.
8. Slutt med SMS-flørting — det skaper uro i forholdet og gjør at du lett kan fristes til å være utro.
9.  «Klining» på mobilen er ikke greit! Vær åpen og gi beskjeder.
10. Ikke ta samlivet for gitt, partneren må erobres hver dag.
11. Fyll øker faren for utroskap. Hvis du vet at du lett mister kontrollen når du drikker, bør du være ekstra forsiktig. Det er alltid noen der ute som har lyst til å forsyne seg.
12. Ha sex hjemme, før du går på julebord. Da er du mett ute.
Kilde: Solveig E. Vennesland

Seriøst????

En del av disse reglene fremstår som selvfølgelig for meg, eller unødvendige. Dersom man trenger slike råd så er det noe grunnleggende galt i forholdet er min mening. For meg er det en selvfølge at tanken på min kjære alltid er der. Det er ikke noe jeg må anstrenge meg for. Det er naturlig. Må du anstrenge deg for å tenke på partneren din når dere er fra hverandre, så gjør din partner en tjeneste; revurder hele forholdet. Han/hun fortjener nok noen bedre enn deg uansett. Det skriker ikke romantikk og varme følelser om slikt krever anstrengelse fra din side. Og din partner vil fort forstå følgende etter at du går: Good riddance!

At man ikke skal holde partneren i bur er også en selvfølge. Likevel er det mange som gjør det. Tror til og med det kalles kjærestefella! Det at man aldri klarer å gjøre noe uten sin bedre halvdel. Og misliker når den bedre halvdelen vil gjøre noe alene. Kvinner og menn er like ille! Jeg har vært i et sånt forhold. ALDRI MER! Det er lite som er så kvelende som akkurat det. Jeg tror faktisk jeg ville foretrukket kvelertaket hvis jeg måtte velge (uten å utdype det ytterligere). Hvis du ikke stoler på partneren din, så er det noe galt – enten med deg (tillits issues og sykelig sjalusi) eller partneren. Tosomhet er rett og slett to som blir en helhet. Men fortsatt to. To selvstendige individer. Fortsett med å være individer!

Jeg er ikke den som holder mobilen min for meg selv. Jeg har ingen ting å skjule. Derimot så har denne saken to sider. Hadde jeg tatt partneren min i å snoke på min mobil, så tror jeg at jeg hadde blitt forbannet! Ikke det at det er noen fare for det, men sånn for å illustrere. Jeg hadde heller ikke snoket på hans mobil. Det er for meg i samme gata som å snoke på hverandres private meldinger på facebook, lese e-post osv. Sånt gjør man bare ikke. Klarer man ikke å la være så er det noe galt! Noe alvorlig galt! Og se avsnittet over. Hint: tillits issues og sykelig sjalusi! Dere har et problem. Fiks det, eller gå!

Bildet er herfra

Flere av rådene kunne vært kommentert ytterligere, men jeg kjenner jeg bare blir matt. Jeg skjønner meg ikke på utroskap! Hvorfor er egentlig folk utro? Og hvorfor med en på jobben? Er jo lite som er så kleint som å gå på jobb mandag morgen etter å ha danset horisontalt med trusa rundt anklene sammen med en kollega. Trust me, I know! Dessverre! Hvis forholdet er så elendig at man i det hele tatt vurderer det, så stå for det! Vær så ærlig at du sier det til partneren din. Han/hun fortjener nok såpass. Så fikser dere det eller går hver deres vei! Tøft ja, men såpass får du ha guts til!

Og for de som sier at det bare skjedde… Sorry, men I don’t buy it! Hvis du i det hele tatt klarer å glemme at du er i et forhold… Eller lar det rive med på en måte som gjør at du ikke bryr deg der og da… Så ha guts nok til å stå for det. Da funker ikke forholdet. Bryt opp! Man må ikke på død og liv være i et forhold… Og partneren din vil garantert tenke good riddance!

Så her er min oppfordring før julebordets alkoholkonsum overstiger vettet og kopi-Lars, slaske-Petter, skjørte-Pia, grådig-Maria eller hvem det nå enn måtte være legger hånden på innsiden av låret ditt:

Vurderer du å være utro – bli singel.

Trenger du beredskapsplan for å unngå å være utro – revurder om du bør være i monogame forhold i det hele tatt.

Er du kun forelsket innenfor husets fire vegger – bli singel. Du er faktisk ikke forelsket.

Er du forelsket – gå ut, kos deg, nyt godt selskap og god mat med gode kolleger. Han/hun bakerst i tankene unner deg gleden og holder senga varm til du kommer hjem

Reklame

11 svar til “Øl, akevitt og julebordssex! Velkommen til utroskapens høysesong”

 1. Dersom jeg begynner å kommentere denne teksten, så frykter jeg en lang avhandling hvor jeg kopierer gullkornene dine og sper på med noen ekstra superlativer og rosende ord og gode poenger og … ja, jeg vet sannelig ikke hva jeg kan være kapabel til å gjøre når gode tekster treffer meg.

  Knalltekst!

  • Takk takk!

   Jeg har en tendens til å bli provosert av sånne artikler, og da river jeg dem i fillebiter. Og sper så ut med mine egne meninger og ord helt uten filter. Glad du liker det 😀

 2. Knallbra! Dagbladet er jo berre heilt pervers av og til, så det er flott med eit «motinnlegg» som er så tydeleg. Du skriv godt 🙂

 3. Det er for dumt. Artikkelen sier nesten «fordi det er vanlig å være utro på julebord bør du tenke litt på dette (siden du selvfølgelig kommer til å være utro på julebordet)». Det er ikke mye «det er galt å være utro» i den artikkelen der.

  «Bli enige om hvilke grenser dere har for flørting ute.» – hæ? Jeg har ingen grenser for flørting ute. Flørting ute eller inne med andre enn kjæresten er rett og slett ikke akseptabelt.

  • Var litt det jeg tenkte når jeg leste artikkelen også… Eneste hintet om at det var galt å være utro var at man burde tenke gjennom konsekvensen at man kan miste partneren hvis man er utro….

   Utroskap er overhode ikke greit i min verden! Og det var derfor jeg måtte skrive om artikkelen også… 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: