TONER AV TANKER

Ingen ser

Alle ser den sterke kvinnen. Hun som mestrer alt. Hun som er sterk. Hun med selvtillit. Hun som smiler. Hun som folk snur seg etter på gata fordi hun har attitude og ser bra ut.

Men ingen ser henne. Ingen ser ensomheten bak fasaden. Ingen ser smerten og ensomheten. Ingen ser tårene som triller nedover kinnene når døren lukkes og gardinene trekkes for.

Å være sterk er et ensomt sted å være. Å være den selvsikre som får til alt er et ensomt sted å være.

Alle er så imponert over alt hun får til. Ser opp til henne for styrken og pågangsmotet. Beundrer selvtilliten og hvor langt hun har kommet.

Men ingen ser hvor ensomt det er. For med alt hva hun er, så kommer også hatet, misunnelsen. Og med alt hva hun er, så skremmer hun folk unna.

For hun blir ikke likt av alle. Likt av noen få, men hatet av flere. De som beundrer og er imponert, de gjør det på avstand. Hun blir ikke bedt med på ting. Hun er ikke den folk ønsker å møte for en kaffe. Hun er ikke den som får masse komplimenter. Hun blir aldri bedt på en date. Hun er ikke den folk vil ha som en venn. Hun er ikke den som blir sjekket opp. Hun er ikke den noen forelsker seg i.

Joda, nok av menn ville nok grepet muligheten til en runde hvis de hadde fått mulighet. Men hun merker det ikke. Hun får hoder som snur seg, men ikke noen som vil prate med henne. Hun får blikk opp og ned kroppen, men ikke noen som vil vite hvem hun er.

Akkurat nå hater hun å være den hun er. Hadde hun bare vært litt mer feminin. Hadde hun bare ikke klart alt selv. Hadde hun bare vært litt mer forsiktig. Ikke tatt så mye plass. Ikke vært så selvsikker. Ikke vært så sterk. Ikke hatt så mye meninger. Vært litt mer føyelig. Ikke vært så mye. Ikke vært den hun er.

Kanskje hun da hadde vært lettere å like. Lettere å være glad i. Lettere å elske.

Hun er den alle tror at har alt. Hun som alle tror har det perfekte livet. Hun som alle tror får til alt. Men alle bare tror.

Realiteten er at hun er den som må være sterk, for det er aldri noen der for henne som hun kan lene seg på. Hun må ha tro på seg selv, fordi ingen andre tror på henne. Hun må smile til alle, fordi ingen smiler til henne først. Hun må være den hun er, fordi hun alltid er alene.

Så hun er den hun er. Det er hennes velsignelse og forbannelse. Velsignelse fordi hun får beundring. Forbannelse fordi det skremmer alle bort. Forbannelse fordi det er så forbannet ensomt.

Bildet er herfra
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: