TONER AV TANKER

Hashtag #Ferielykke

Snart ferietid!

Det leses på sosiale medier om sol og sand mellom tærne. Party på Kos. Paraplydrinker i Side. Shopping i London. Glade barn i Danmark. You name it!

Folk reiser hit og dit. Farter i samme tempo som Solberg-brødrene på en god dag. Alt skal sees, og alt skal oppleves.

Familieferie. Romantisk get away. Venninnekos. Kompisfylla.

Overlykkelig nedtelling til sommerens store happenings, og den sørgmodige nedtellingen til den dagen man igjen blir innhentet av hverdagen.

Lykkerus. Duggfriske dråper i sommersol. Saltvann i håret. Solbrune kropper. Familieidyll. Reker og hvitvin på brygga. Bølgeskvulp mot båtsiden. Nye opplevelser. Oppdagelsesferder i smale bakgater i en ukjent by.

Smilende ansikter på selvportretter postet der det kan postes. Med hashtags som ferielykke, LivetErHerlig og FyFaenNåKoserJegMegSåSinnsyktAtJegBareMåViseAlleSåDeKanMisunneMeg…..

Sommerferie

Jada, det er noen som har det….

Og i dagene før ferien. Hvor alle MÅ poste nedtellingen til den store avreisedagen på alle sosiale medier. Så kommer spørsmålet: «Hva er ferieplanene dine da?»

De fleste legger da ut med samme iver og entusiasme som en treåring som får fri tilgang på Willy Wonkas sjokoladefabrikk. Det høres ut som om de skal verden rundt hele gjengen, selv om enkelte «bare» skal på hytta og slappe av og nyte livet. Moro for unga da vettu!

Så kommer spørsmålet til meg! «Og du da? Hva skal du i sommer?»

Joda, svaret er vanvittig enkelt: Jeg skal ikke en dritt!!! Ja, du hørte riktig! Ikke en dritt!!!

Gidder ikke engang slenge på noen entusiastiske linjer som «bare slappe av og ta det med ro», «nyte en real byferie» eller andre fraser for å la det virke som om det er planlagt og selvvalgt.

For helt ærlig, så skulle jeg helst vært alle andre steder enn akkurat her når ferien starter. Jeg vil også ha sol, sommer og sandstrand. Jeg vil også drikke rødvin i Roma. Eller gå meg bort i trange bakgater på en øy i Hellas. Eller nyte eksotiske drinker på en enda mer eksotisk strand. Eller… Eller…  Jeg vil også på ferie!!!

Men neida….

Jeg er hun som dreit seg ut her tidligere, og derfor ikke kan reise i år. Hun som må bruke alle ferie- og skattepenger på å rydde opp i gammel moro. Hun som må være fornuftig i år, og derfor ikke kan reise sydover som resten av de norske trekkfuglene kalt arbeiderklassen.  Hun som ikke engang har en liten familiehytte å reise til, og derfor ikke har annet valg enn å være hjemme….

Så sorry for at jeg ikke deler entusiasmen for din ferie!

God-sommer-i-sand

Reklame

7 svar til “Hashtag #Ferielykke”

 1. Hm.. jeg synes det høres flott ut å kunne betale ned på gjeld og være ett steg nærmere friheten.

  Håper du klarer å få bra dager selv om du ikke reiser noe sted.

 2. Du er ikke den eneste som irriterer seg litt. Jeg tenker at selvskryt = usikkerhet:)

  Skal besøke en familie jeg kjenner i utlandet i sommer. De er tre stykker som bor i et lite rom i et slitt murbygg i en landsby fylt med søppel, kriminalitet og sporadisk tilgang på elektrisitet. Kanskje må de stå over middagen i dag.

  Det er mennesker som har det verre enn oss. Jeg er glad for at jeg trygt kan gå barbeint i parken og nyte sola, kjenne at det er deilig å bare la kroppen puste og leve. Koster ikke allverdens heller:)

  • Ja, det er nok flere som irriterer seg…

   Og jeg synes det er viktig det du skriver. For det virker som om ferie har blitt et statusjag. At ferien er et signal om hvor vellykket vi er. At det er om å gjøre å ha de mest eksotiske reisene….

   Og i dette jaget glemmer man at ikke alle har det like bra. At bak fasaden i strandpromenaden i ferieparadiset skjuler det seg en mørkere verden av korrupsjon, fattigdom, kriminalitet og uhygge. Man er så opptatt av å nyte paraplydrinken at man ikke ser hvor godt man egentlig har det. Og man er så opptatt av å briefe med ferielykken, at man glemmer det ferien egentlig handler om – å koble av!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: