TONER AV TANKER

Snart nytt år – hva nå?

Det er siste dag for 2012. Blogger og sosiale medier oversvømmes av lykkeønskninger og egne refleksjoner om hva som skal gjøres bedre i det neste året. Det skrives om nyttårsforsetter i hopetall. Ned i vekt, sunnere kosthold og bedre treningsvaner går igjen. De som ikke kommer med nyttårsforsetter kommer med refleksjoner over alt som var bra og mindre bra for året som gikk.

Jeg er glad for at folk reflekterer over året. Tenker gjennom hva som har vært bra. Blir kanskje takknemlig over det gode som har skjedd. Å tenke over det mindre gode kan også være bra. Så fremt man tenker konstruktivt på det. Tenker over hvilken lærdom det har gitt. Eller hvordan man kan unngå gjentagelse i fremtiden.

Det jeg derimot ikke liker er nyttårsforsetter! Altså, jeg liker at folk setter seg mål. Jeg liker at folk ønsker å gjøre positive endringer i livsførsel. Dette er kjempe bra! Det jeg ikke liker er ordet! Nyttårsforsetter – et positivt ladet ord med garantert negativ måloppnåelse! For hvor mange klarer egentlig å holde sine nyttårsforsetter?

Jeg har også gjort mine refleksjoner over året som gikk. Det har vært et blandet år. Det har vært mye positivt. Mye glede sammen med min lille pode som vokser og blir større for hver dag som går. En veldig spennende utvikling. Jeg har funnet kjærligheten. Den mest fantastiske mannen jeg vet om. Fått oppleve hvordan det er å være virkelig forelsket. Det har også vært mye som ikke har vært fullt så godt. Det har vært mye sorg, smerte og bekymringer. Det vet jo dere som har fulgt meg en stund. Det har vært mange mørke dager. Dessverre er dette noe jeg må ta med meg inn i neste år også.

Det er sikkert ingen overraskelse at jeg ikke har nyttårsforsetter. Derimot har jeg håp og ønsker for året som kommer. Håp og ønsker som egentlig er ganske enkle, likevel omfattende. Som like gjerne kunne vært ytret en hvilken som helst dag i året.

Jeg håper jeg finner en løsning for mine sorger og bekymringer. Jeg ønsker, for meg selv og alle jeg bryr meg om, at tiden fremover skal bringe glede, latter, kjærlighet og gode erfaringer.

Godt nyttår alle mine kjære lesere!

Reklame

7 svar til “Snart nytt år – hva nå?”

 1. Livet er et flettverk av nå, da og det som kommer, men for noen blir det mye av det som var. Det finnes ingen blanko, men måter å leve på likevel. Med både sorgen som ligger i dvale og gleden som surfer opp og ned av overflaten.

  Ønsker deg et godt nytt år, med det innholdet du aller mest vil ha!

  (har du forresten fått den jobben du søkte på?)

  • Du har så rett, så rett. Livet er en blanding av fortid, nåtid og fremtid. Man vil alltid bære med seg erfaringene fra fortiden. På godt og vondt. Både nåtid og fremtid vil preges av den. Ingen blanko! Heldigvis! For selv om det er mye som man gjerne vil glemme, fortrenge… Så er jeg glad vi ikke gjør det. For det vonde gir også lærdom, erfaringer og større glede over det som er godt.

   Godt nytt år til deg også! Måtte 2013 bringe deg masse glede 🙂

   (Nei, de utsatte ansettelse til våren)

 2. Mitt oppsummeringsinnlegg er helt fritt for det du beskriver over her. Tror jeg. 😉

  Håper ting løser seg, eller jevner seg ut i det minste.

  Godt nytt år!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: